Usein kysytyt kysymykset

Meiltä saa myös muita rokotteita esimerkiksi hepatiitti A ja B, influenssa ja keltakuume. Koronarokotetta ei kuitenkaan ole mahdollista pistää tällä hetkellä.

Meillä on tällä hetkellä kokenut Yleislääketieteen erikoislääkäri, jonka vastaanotto on kerran viikossa, ajanvarauksella etukäteen. Hän kirjoittaa/uusii lääkkeitä/ tekee muita lääkemuutoksia, tekee terveystutkimuksia, määrää tarvittaessa jatkotutkimuksiin ja tekee lähetteen, laittaa pistoksina lääkettä niveliin, tekee luomenpoisto-toimenpiteitä ym. Hänellä on pääsy myös aiempiin sairaskertomuksiin joilla hoidosta tulee kokonaisvaltaisempaa.
Pyrimme lisäämään lääkäripalveluiden tarjontaa muillekin erikoisaloille, tiedotamme asiasta kun saamme lisää lääkäreitä palvelukseen.

Katso koko lista palveluistamme

Kyllä, teemme koronatestauksia. Katso oma sivumme siitä.

Meillä Prevenar13- pneumokokkirokotteen saa ilman lääkärin erillistä lähetettä tai reseptiä, rokote on meillä valmiina ja haastattelun perusteella todetaan, onko rokotus ajankohtainen. Rokotus maksaa 107 euroa (sisältää rokotteen ja rokotusmaksun).

Pneumokokkirokote suojaa kolmeatoista eri pneumokokkibakteerikantaa vastaan, yleisimmät ovat keuhkokuume, verenmyrkytys sekä aivokalvontulehdus. Rokote on suunnattu aikuisille eikä siitä saa Kela-korvausta (alle 5v lapsilla rokote kuuluu rokotusohjelmaan.)

Mikäli tarvitset sairauslomatodistuksen, voit soittaa ja sovitaan tarkemmin, hoitajalla on oikeus kirjoittaa kolmen päivän sairauspoissaolo. Pidempiä tai lääkärin arviota vaativia sairauspoissaoloja tekee lääkäri (etävastaanottona tai paikanpäällä)

Lääkäri on tavoitettavissa puhelimitse tai videoyhteydellä. Varaa aika Ylismedin numerosta, hoitaja ottaa sinut vastaan Ylismedin tiloissa ja tekee lääkärin pyytämät tutkimustoimenpiteet videooyhteyden aikana. Lääkäri kirjoittaa tarvittavat lääkkeet e-reseptinä apteekkiin.


Noin 70 prosenttia vastaanottokäynneistä pystytään hoitamaan viedoyhteyden avulla, siksikin kannattaa soittaa etukäteen että tiedämme, onko asia sellainen jonka voi hoitaa etävastaanottona.

Lääkärin vastaanottokäynneistä vähennetään suoraan vastaanotolla käydessäsi. Hinnastossa on nähtävissä korvaussummat jotka ovat valtakunnallisia. Näet myös kuitistasi, paljonko käynnistä on vähennetty Kela-korvausta.

1.1.2023 Lääkärin määräämistä verinäytteistä ei saa enää Kela-korvausta.

Verinäytteisiin voi tulla joko lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. Verinäytteitä otetaan joka arkipäivä. Osassa verinäytteistä tulee olla ravinnotta, osa tulee olla aamupäivän aikana otettuja, osassa tutkimuksista näillä ei ole merkitystä. Siksi kannattaa varmistaa etukäteen millaisia ohjeita haluamiisi verinäytteisiin sisältyy. Lääkärin määräämistä verinäytteistä saa Kela-korvauksen joka vähennetään suoraan käynnin yhteydessä.

Periaatteessa mitä tahansa tarvitsemiasi näytteitä. Tarvittaessa voimme konsultoida lääkäriä, millaisia tutkimuksia hän suosittelee. Yleisimmät tutkimukset ovat Perusverenkuva, joka antaa jo paljon tietoa terveydestä, Nestetasapainoarvot, Kilpirauhasten toimintaa kuvaavat arvot, Kolesteroliarvot sekä miehillä Psa eli ns. eturauhaskoe. Myös ns. ”Pitkäsokeri” joka kuvaa veren sokeriarvoja noin kuukauden ajalta.

Hoitajan kotikäynnit onnistuvat joka päivä tarpeesi mukaan. Lääkärin kotikäynti on mahdollinen lääkäripäivän aikana. Otamme mukaan tarvittavat tutkimusvälineet ja tutkimus tapahtuu kuten vastaanotollakin. Muina päivinä toimimme etävastaanoton avulla, hoitaja ottaa puhelin-tai videoyhteyden lääkäriin ja tutkimukset tehdään lääkärin ohjeistuksella kuten muissakin etävastaanotoissa.


Kotisairaanhoito- ja kotipalvelu voi olla joko kertaluontoinen käynti tai säännöllisesti toteutettu pidempiaikainen kotihoito. Teemme kanssasi sopimuksen jossa sovimme käynnit tarpeesi mukaan. Mahdollista on myös, että käymme ottamassa esim. verinäytteet kotona jotka on määrätty julkisen terveydenhuollon yksiköstä.

Yhteistyötahomme Medics24 tarjoaa keskusteluapua etäpalveluna mieltä askarruttaviin asioihin, aloituskeskustelu on aina maksuton. Sinut ohjataan tarvittaessa Psykiatrisen sairaanhoitajan tai Psykoterapeutin kanssa käytävään keskusteluun.